HomeWerf

De werf van VLB

De Werf, gelegen aan de Reekstraat 13D te Weurt, vormt de thuisbasis van VLB.

Daar wordt de dag begonnen met een kop koffie of thee. Na een korte werkbespreking gaan de medewerkers aan de slag in een van de aanwezige werkplaatsen of laden ze het benodigde materiaal in om het veld in te gaan.

Het oudste gedeelte, daterend van 1994, omvat de kantine, de groenwerkplaats en de metaalwerkplaats. In de groenwerkplaats bevinden zich de gereedschappen van de veldploeg. Deze gereedschappen worden in dezelfde werkplaats ook onderhouden en gerepareerd.

In de metaalwerkplaats worden o.m. voetgangerssluizen, bevestigingsijzers voor poeren en andere staalconstructies gemaakt. Tevens worden hier de aanhangwagens gerepareerd.

In de loop der jaren is de werf in fases uitgebreid met meerdere schuren, een hooimijt en hokken voor de opslag van haardhout. Een deel van de schuren dient als stalling voor tractoren, machines en aanhangers. Ook een deel van de hooivoorraad wordt hier tijdelijk opgeslagen.

In een van de schuren is in 2009 de portocabin (met daarin het kantoor) geplaatst, die voorheen los op de werf stond. Naast het kantoor bevindt zich een goed geoutilleerde timmerwerkplaats waar picknicktafels, toegangspoorten, nestkastjes en andere houten producten worden vervaardigd.

De jongste ontwikkeling behelst een werkplaats op het voorterrein, waar boomstammen machinaal tot haardhout worden verzaagd en gekloofd. Het klassieke kloven met de bijl vindt plaats vlakbij de hokken voor houtopslag, gelegen achter de hooimijt.

Heel bijzonder is dat alle schuren en andere bouwwerken op de werf door de medewerkers van VLB zelf zijn gebouwd. Ondanks de hoeveelheid gebouwen heeft de werf een groen karakter. Er staan verscheidene bomen en heggen waarmee het terrein als het ware in afdelingen wordt verdeeld.
Verder is er ruimte voor een rotstuin met inheemse planten en een snoephoek, waar bessen, bramen en frambozen worden geteeld.

Tussen de middag biedt onze vereniging alle medewerkers een gezamenlijke lunch aan in onze  kantine op de werf.  Deze compleet ingerichte kantine is door onze medewerkers in 2016 na verbouwing van een opslagruimte gereed gekomen en is tevens onze uitvalsbasis van de Werf.


Bijgewerkt op 9 February 2021 |
Design and Hosting sponsored by Bit Agency