HomeNieuwsbrief VLB
 

Nieuwsbrief VLB oktober 2015 

Ledenvergadering
Op 26 juni is de ledenvergadering gehouden, zoals ook voorgaande jaren op de Werf. Helaas was ook dit keer de belangstelling van onze leden niet echt groot. Daarmee hebben de afwezigen wel een zeer boeiende voordracht gemist van professor Jan van Groenendael, met als onderwerp: Biodiversiteit in Nederland. Zelfs voor diegenen die met dit onderwerp bekend waren was zijn verhaal vol met zeer interessante nieuwe ontdekkingen.

 
Uitgaansdag

Afgelopen donderdag 10 september was de jaarlijkse uitgaansdag voor zowel de doordeweekse vrijwilligers als voor de zaterdagvrijwilligers. Dit jaar werd een bezoek gebracht aan het Openlucht Museum in Arnhem. De belangstelling hiervoor was prima: 27 mensen gingen er mee, en terecht, want dit museum is meer dan de moeite waard om te bezoeken. En zo groot, dat je eigenlijk in één dag niet alles kunt zien. En daarnaast was het die dag heel mooi weer, wat het genieten alleen maar groter maakte. Aansluitend was ‘s avonds op de Werf een barbecue, die uitstekend verzorgd was. Op zich dus een dag om met plezier op terug te kijken.

 
 

VLB 40 Jaar:
Zaterdag 26 september is de nodige aandacht besteed aan het 40-jarig bestaan van VLB met een open dag  op het Juliana Plein in Beuningen. De aanwezige vrijwilligers hebben laten zien wat VLB doet, maakt en verkoopt. Hoewel het ook die dag uitstekend weer was viel de belangstelling van het publiek wat tegen. En dat ondanks de aanwezigheid van onze burgemeester, die de dag officieel opende.
Deze dag was desondanks niet zonder resultaat: een zestal nieuwe leden, 1 nieuwe vrijwilliger, en c.a. 400 euro van de verkoop van diverse producten.